APRIL 2023
VINNER AV ARKITEKTKONKURRANSE
OMBYGGING / NYBYGG – GJENBRUKSSENTRAL I TRONDHEIM


På Granåsen i Trondheim har kommunen en gjenbrukssentral. Denne trenger en utvidelse og oppgradering og det ble utlyst en arkitektkonkurranse for ombygging og mulig nybygg. Av 5 kontor var Bergersen den som ble tildelt prosjektet. Vi ser frem til å ta til på oppgaven.

 

 


MARS 2023
MARIANNE SLUTTER HOS BERGERSEN

Marianne har jobbet her i 11 år. Hun har vært en dyktig medarbeider og en flott kollega, og vi kommer til å savne henne både på jobb og i kontorets sosiale aktiviteter. Vi gleder oss over den fine tiden vi har hatt ilag med Marianne her på kontoret, og ønsker henne lykke til videre.

 

 


 

FEB 2023
VINNER AV ARKITEKTKONKURRANSE
MULIGHETSSTUDIE – BYDELSBASSENG PÅ MOHOLT


I en minikonkurranse, arrangert av Trondheim Kommune, var det Bergersen Arkitekter som viste best oppdragsforståelse. Vi ble valgt i konkurranse med tre andre arkitektkontor. Trondheim kommune, ved enhet for idrett og friluftsliv i samarbeid med Studentsamskipnaden Sit, ønsket en rådgiver for Mulighetsstudie for Moholt Bydelsbasseng og studentby. Oppgaven gikk ut på å utrede mulighetene for å realisere et nytt bydelsbasseng på Mohold Nord. Det skal utarbeides et rom- og arealprogram for bydelsbassenget, herunder i brukermedvirkning med idretten og brukerorganisasjoner, med fokus på sambruk mellom bydelsbasseng og studentfunksjoner. Vi gleder oss til å gå igang med det spennende oppdraget!

 

 


 

NOV 2022
NY MEDARBEIDER

Ny arkitekt på huset. Vi ønsker Jørgen hjertelig velkommen hos Bergesen.

 

 


 

NOV 2022
MERCURGÅRDEN – VINNER AV EIENDOMSPRISEN 2022

Vi har vært så heldige å få jobbe med den erværdige Mercurgården, i Trondheim sentrum. Det som var et kjøpesenter skulle få oppgraderte forretningslokaler på gateplan, og nye moderne kontorlokaler i etasjene over. En spennende transformasjon av en historisk bygning. Et fantastisk prosjekt med en flott byggherre, E.C. Dahls, hvor vi sammen hadde høye ambisjoner for prosjektet. Både eksteriør og interiør var i fokus, hvor ett av de viktige grepene var å åpne bygget mer mot gateløpene i øst og vest

Les mer…

 

 


 

SEPT 2022
ARKITEKTER TIL FJELLS

Mange av de ansatte på kontoret har hytter i Oppdalsområdet, og tradisjonen tro så ble det en hytteweekend på arkitektene. Turen gikk til Gjevilvassdalen, vest for Oppdal. Tre flotte dager, med godt traktement, godt vær og god stemning. Lørdagen gikk arkitektene over til å bli fjellgeiter, og kom seg 1-2 mil ut i naturen. Alle var enige om at det hadde vært noen nydelige dager, og at dette måtte gjøres oftere.

 

 


 

SEPT 2021
KNUT BERGERSEN – TRONDHEIMS BYARKITEKT 1950-1955

Vi gratulerer Trondheim by med den nye byarkitekten, Are Risto Øyasæter. Øyasæter er perfekt for stillingen. Hans forgjenger var forøvrig Knut Bergersen. Han var Trondheims byarkitekt i mellom 1950 og 1955, hvorpå stillingen ble lagt ned etter hans avgang. I 1955 startet han Bergersen Arkitekter, som i dag er byens eldste arkitektkontor.

Les mer…

 

 


 

APRIL 2021
STUDIETUR UTSATT – VÅRTUR I TRONDHEIM

Grunnet korona-situasjonen så har studietur blitt utsatt. Som den sosiale gjengen vi er så tok vi oss en tur på Ladestien, med påfølgende traktement ved Ladekaia, for å ønske våren velkommen. Samtidig ble det en gylden anledning for den nyansatte å bli kjent med sine nye kollegaer. Vi gjør oppmerksom på at hunden på bildet er ikke ansatt ved kontoret, selv om den en sjelden gang har tilholdssted der.

 

 


 

APRIL 2021
SIMON SKOGSTAD NYANSATT

Simon har begynt hos Bergersen Arkitekter, og vi ønsker ham hjertelig velkommen!

 

 


 

FEB 2021
VI ER MED PÅ OPPGRADERINGEN AV MOHOLT ALLÉ

Sit (tidl. SiT – Studentsamskipnaden i Trondheim) sine studentboliger på Moholt – Moholt Allé 1-3, 4-2, 7-5, 8-6, 12-10, 14-16, 18-20, 22-24, og 26-28 skal renoveres. Det skal også bygges nytt geovarmeanlegg, som vil levere termisk varme til forbruksvann og ventilasjonsluft. Videre vil uteområdene ved studentblokkene bli oppgradert og det vil bygges nye sykkelskur som gir alle studentene mulighet til å parkere sine sykler både sikkert og under tak. Vi er med som arkitekt og interiørarkitekt på prosjektet.

Les mer på SiT sine sider…

Les mer på Adressa.no…

 

 


 

FEB 2021
KJETIL SLUTTER HOS BERGERSEN

Etter over 15 år hos kontoret så følte Kjetil at tiden var inne for å prøve noe nytt, og har gått over i en prosjektutviklings-stilling hos et eiendomsselskap. I tiden her hos oss har han beriket kontoret med både faglig teft og kunnskap, og sosial driv i sågar arbeidshverdag som i sosiale sammenkomster. En underhaldar av rang. Det er en god kollega vi takker av fra kontoret, og ønsker lykke til i fremtidig virke.

 

 


 

JUNI 2020
KRISTIN SLUTTER HOS BERGERSEN

Etter å ha jobbet i mange år ved kontoret, og vært vårt hyggelige ansikt utad i møte med de som har kommet innom, så har Kristin avsluttet sitt arbeidsforhold hos oss. I tillegg til å ha jobbet administrativt ved kontoret, så har hun vært den sosiale motoren som har sørget for glede både i hverdag og til fest. Hun har holdt oss i ørene hva angår rutiner ved kontoret, samtidig som hun stadig oppvartet oss i den hektiske arbeidshverdagen. Med miljøfyrtårnsertifikat har hun vært med å sørge for at vi alle overholdt de til en hver tid gjeldende regler. Latteren satt alltid høyt, og var alltid like smitsom. Vi takker for samhold, glede og arbeidsinnsats, og ønsker henne alt det beste videre.

 

 


 

MARS 2020
VEDRØRENDE COVID-19

Det er en prøvelsestid for oss alle, og Bergersen Arkitekter ønsker i så måte og bidra til den felles dugnaden ved å ha hjemmekontor for de ansatte. Vi har med andre ord tilnærmet normal drift. Men, hverdagen har sine utfordringer, så vi er ikke alltid like tilgjengelig som normalt. Vi beklager dette, og håper på forståelse for situasjonen og at vi gjør vårt beste. Selve kontoret og vårt hovednummer er stengt i denne perioden, men vi alle er tilgjengelig på e-post og våre respektive mobilnumre. For generelle henvendelser til kontoret – ta kontakt med Astrid Nordmark Dahl på mobil; 93424027. En av våre ansatte, Jan-Kristian Orvik, er tidvis stasjonert på kontoret, og vil kunne bistå ved mottak/overlevering av dokumenter, tegninger, materialprøver eller annet, om nødvendig. Ta kontakt på forhånd! Til slutt vil vi ønske alle sammen en god helse, og håper at vi snart kan se både kunder, samarbeidapartnere, og leverandrører igjen.
Husk å holde avstand, god hygiene, og vi hensyn!

 

 


 

JUN 2019
NOMINERT TIL STATENS PRIS FOR BYGGKVALITET 2019

Bergersen Arkitekter er nominert til Statens Pris for Byggkvaitet 2019 (tidl. Statens Byggeskikkpris) for Lysholmbygget / E.C. Dahls-kvartalet, tilhørende NTNU campus Kalvskinnet. 82 forslag kom inn til juryen, hvorpå Bergersen Arkitekter er blandt de 7 som er valgt videre. Årets tema for prisen er transformasjon, og prosjektet svarer godt på oppgaven da eldre og nyere bygg, samt pakeringsplass og gamle hvelv, har blitt til transformert til moderne undervisningslokaler og arbeidsplasser, og spennende og varierende sosiale soner og uteområder. Vi hadde allerede vunnet Trondheim kommunes pris for byggeskikk i 2018.(Foto: Carl-Erik Eriksson)

Les mer…

 

 


 

SEPT 2018
BERGERSEN ARKITEKTER TILDELT TRONDHEIM KOMMUNES BYGGESKIKKPRIS 2018

Lysholmbygget / E.C. Dahls-kvartalet ble tildelt byggeskikkprisen for 2018, i Trondheim. «Årets byggeskikkpris går til et prosjekt som har evnet å tilpasse seg byens skala. Et historisk kvartal har blitt transformert for å kunne oppfylle kravene til et nytt program. Fra gata er det likevel de historiske bygningene som dominerer synsintrykket. Det viser at det er mulig å utvikle store prosjekt i byen samtidig som byens karakter ivaretas». Vi i Bergersen Arkitekter takker for prisen, og et godt samarbeid med utbygger E.C. Dahls Eiendom AS, entrepenør Skanska AS, og bruker NTNU.

Les mer…

 

 


 

SEPT 2017
STUDIETUR TIL ISLAND / REYKJAVIK

Hele Bergersen Arkitekter tok turen til Island, og Reykjavik, for å se på ny og eldre arkitektur og interiør. Mange flotte prosjekter å se; alt fra Alvar Aalto sitt Nordens Hus fra 1968, til det nye konserthuset Harpa, samt prosjekter som Høyesterett, Studio H71a osv. Særlig må vi få trekke frem det flotte møtet med sjef ved Reykjavik miljø- og byplanavdelig, og invitasjonen til PKdM Arkitekter, som ble en flott start på Islandsoppholdet.

 

 


 

AUGUST 2017
3D-PLANETARIUMET TIL VITENSENTERET ER ÅPNET

360 ganger hurra, hurra, hurra… … Vi gratulerer Vitensenteret i Trondheim med sitt nye og unike 3D-planetarium.
Bergersen Arkitekter har tegnet bygget som huser den 360-graders 3D-kinoen.

 

 


 

OKT 2016
BERGERSEN ARKITEKTER VINNER AV ARKITEKTKONKURRANSE – PIRSENTERET – INNVENDIG GATE

Arbeidsgruppen, med tilknyttede referansepersoner, var samstemte at det blandt gode ideer og spennende tanker var en deltager som skilte seg ut. Bergersen Arkitekter ble valgt til et nærmere utviklingsprosjekt av glassgata på Pirsenteret, i Trondheim. Vi takker for tilliten og gleder oss til å samarbeide om løsningen for opgradering av den eksisterende bygningsmassen.

 

 


 

MAI 2016
EN DEL AV DEN NORDISKE PAVILJONGEN PÅ VENEZIABIENNALEN 2016
La_biennale_di_venezia_2016_veneziabiennalen_biennalen_biennale_venezia_venice_bergersen_arkitekter
Bergersen Arkitekter bidrar til årets Arkitekturbiennale i Venezia.

Les mer…

 

 


 

OKT 2015
STUDIETUR TIL BASKERLAND – BILBAO OG SAN-SEBASTIÁN
nyhet_tur_reise_studietur_arkitektur_mat_opplevelser_baskerland_bilbao_san_sebastian
Bergersenkontoret tar igjen turen ut i verden for inspirasjon, kulinariske opplevelser, og hyggelig sosialt samvær. Denne gangen gikk turen til Nord-Spania.

 

 


 

MARS 2015
NYBYGG OG OMBYGGING VED E.C. DAHLS-KVARTALET I TRONDHEIM
nyhet_bergersen_arkitekter_hist_ntnu_hogskolen_i_aalesund_gjovik_sor-trondelag_trondheim_kalvskinnet_nytt_bygg
Kunnskapsdeparmentet har gitt grønt lys for nybygg og ombygging ved Hist Kalvskinnet, og lærerstudentene kommer til sentrum.

Les mer…

 

 


 

MARS 2015
VI ER MED PÅ EARTH HOUR
Bergersen Arkitekter AS er påmeldt og deltar på Earth Hour kampanjen fra WWF
Vi har meldt oss på WWF sin årlige stunt, Earth Hour, hvor en sørger for økt bevissthet rundt en av verdens største utfordringer. Ved kontoret vårt har vi fokus på klima og miljø, og ønsker derfor å være med og støtte opp om kampanjen. Kontoret vil slå av alt av utstyr denne dagen, og sørge for at alt av lys er slukket. Privat vil alle våre ansatte være med å slukke lysene i sine hjem. Vi oppfordrer andre bedrifter å gjøre det samme!

Meld på din bedrift her!

 

 


 

MARS 2015
SERTIFISERT MILJØFYRTÅRNBEDRIFT
trondheim kommune sertifikat miljøfyrtårn bergersen arkitekter as engasjement næringsliv sertifiserte bedrifter_trondelag
Kontoret er en av de ni som i mars fikk tildelt miljøfyrtårnserfitikat grunnet sin satsning på en mer miljøbevisst arbeidshverdag.

Les mer… (På Trondheim Kommune sine nettsider)

 

 


 

FEB 2015
NY ANSATT
ny_ansatt_thov_oye_sanden
Thov er blitt en del av gjengen her hos Bergersen Arkitekter, og vi gleder oss over en ny kollega.

 

 


 

JAN 2015
BERGERSEN ARKITEKTER VINNER AV ARKITEKTKONKURRANSE – LADE ALLÉ
nyhet_vinner_arkitektkonkurranse_arkitektur_trondheim_lade_alle
Mulig utvikling av eiendommene Lade Allé 65A, B, og C, samt 67 A og D, i Trondheim.

Les mer…

 

 


 

NOV 2014
NY ANSATT
nyheter_orvik_ansatt_som_arkitekt_hos_bergersen_arkitekter
Vi ønsker velkommen Jan-Kristian Orvik, som har fått fast stilling ved Bergersen Arkitekter.

 

 


 

AUG 2014
NCC REHABILITERER BRANNSTASJONEN

brannstasjonen_hovedbrannstasjon_kongens_gate_2_bergersenarkitekter_ncc_byarkiv_flickr

NCC Construction har inngått avtale med Brannstasjonen SMN om ombygging og rehabilitering av Trondheims tidligere hovedbrannstasjon i Kongens gate 2 til nærings- og kunstlokaler. I prosjektet inngår også oppføring av et nytt tilbygg. Bygget sertifiseres etter BREEAM, og kontrakten er på MNOK 125 eks. mva.

Les mer…

 

 


 

APR 2014
MILJØFYRTÅRNSERTIFISERING
miljøfyrtårnsertifisering_bergersen_arkitekter_miljøfyrtårn
Bergersen Arkitekter tar ansvar. 11. April ble vi miljøfyrtårnsertifisert og jobber nå aktivt med forbedringer på miljø. Det vil være fokus på miljøvennlig drift,
bedre avfallsløsninger, transport og ikke minst miljøtiltak på innkjøp.

Les mer…

 

 


 

FEB 2014
KAHRS TIL BYANTIKVAREN
elisabeth_kahrs_ansatt_hos_byantikvaren_trondheim_kommune
Elisabeth Kahrs har sluttet hos oss, og begynt hos Byantikvaren i Trondheim kommune. Vi ønsker henne lykke til i den nye jobben.
I overnevnte anledning har Marianne Sørstrøm fått fast stilling hos Bergersen Arkitekter.

 

 


 

OKT 2013
STUDIETUR TIL PORTUGAL
studietur_portugal_2013_
Hele Bergensen Arkitekter AS drar på studietur til Portugal, 18 – 22 oktober, for inspirasjon, arkitektoniske, kulturelle og kulinariske opplevelser.

Se mer…

 

 


 

JUN 2013
HEDRENDE OMTALTE
Nyhet_hedrende_2013_omtale_for_brygga_i_Kjopmannsgata_37

Bergersen Arkitekter ble tildelt hedrende omtale for Brygga i Kjøpmannsgata 37. Vi ønsker å gratulere arkitektene Runa Bjørke og Steffen Welllinger med Trondheim kommunes byggeskikkpris 2013 for klubbhuset til Idrettslaget Trond.       Les omtale i Adressa.

Les mer…

 

 


 

JUN 2013
ARKITEKTKONKURRANSE – SLUPPENVEIEN
Nyhet_Bergersen_Arkitekter_losning_Lossluppen_arkitektkonkurranse_Nidarvoll_Sluppen_Sluppenveien_23.
Bergersen Arkitekter sitt bidrag til parallelloppdraget – Løssluppen.

Vi gratulerer Pir II med seieren i konkurransen om nybygg i Sluppenveien 23.

 

 


 

JUN 2013
BRUN-KVARTALET OMTALES I ADRESSA
Nyhet_hoyer
Bergersen Arkitekter har stått som ansvarlig prosjekterende. Les mer under Publiseringer.

Les mer…

 

 


 

JUN 2013
«BANKSTASJONEN» VINNER AV ARKITEKTKONKURRANSE
Nyhet_Brannstasjonen_SMN_AS_vinner_av_arkitektkonkurranse_Bankstasjonen_Trondheim_gamle_brannstasjon
Bergersen Arkitekter vant begrenset arkitektkonkurranse med forslaget «Bankstasjonen».

Les mer…