NOV 2022
MN24 | Midtnorsk Næringsliv

Vi har vært så heldige å få jobbe med den erværdige Mercurgården, i Trondheim sentrum. Det som var et kjøpesenter skulle få oppgraderte forretningslokaler på gateplan, og nye moderne kontorlokaler i etasjene over. En spennende transformasjon av en historisk bygning. Et fantastisk prosjekt med en flott byggherre, E.C. Dahls, hvor vi sammen hadde høye ambisjoner for prosjektet. Både eksteriør og interiør var i fokus, hvor ett av de viktige grepene var å åpne bygget mer mot gateløpene i øst og vest.

LES MER

 

 

 

 


MAI 2022
ADRESSA

Har du passert Leüthenhaven i det siste har du kanskje lagt merke til det: Trondheims nye sykkelhotell som har vært under utbygging i regi av Miljøpakken. Etter planen åpnes hotellet fredag 3. juni. Adresseavisen var nylig på omvisning i det nye sykkelhotellet, som har plass til hele 148 sykler – og med dette blir Trondheims største.

LES MER (Adressa Pluss)

 

LES MER (Adressa Pluss)

 

 

 

 


OKTOBER 2021
NIDAROS

– Det var Bergersen Arkitekter som gjennomførte restaureringen før vi flyttet inn i 2016, og de fant tapetprøver som denne.
Flere av salene i første etasje har fått rekonstruert det opprinnelige papirtapetet. Man blir litt nøye når man låner ut salene, ja.

LES MER (Nidaros.no abonnenter)

 

 

 

 


OKTOBER 2020
ARCHDAILY

Situated in the hillside of a small village on the west coast of Norway, Viewpoint Vaulalia is a tiny retreat and gathering place overlooking the picturesque scenery of the nearby landscape.

LES MER

 

 

 

 


SEPTEMBER 2020
NIDAROS

Ved den tidligere nedkjørselen til parkeringshuset på Leüthenhaven skal Miljøpakken bygge nytt sykkelhotell. Det planlegges et hotell for 148 vanlige sykler og ti transportsykler.

LES MER (Nidaros.no abonnenter)

 

 

 

 


DESEMBER 2018
ADRESSA

– Jeg tegnet og forklarte hva jeg hadde lyst til å ha i huset, og så kom arkitekten med forslag. Det første han viste oss var innertier, så vi bestemte oss umiddelbart for at det var sånn vi ville ha det, sier Hilde og sikter til arkitekt Iver Blomsøy hos Bergersen arkitekter som tegnet de nye interiørløsningene basert på Hildes ideer og ønsker. Målet var å skape et personlig hjem med særpreg, lunhet og varme.

LES MER

(Har du Adressa Pluss kan du lese artikkelen direkte hos Adresseavisen HER)

 

 

 

 


AUGUST 2018
ARCHDAILY

Brenneriet på Ferstad gård, tegnet av Bergersen Arkitekter, er presentert på @archdailysine nettsider dag! Midt i et vernet gårdstun, med historiske ruiner som ramme, står der i dag et moderne og stilrent bygg. Bygningen er et møtested mellom bryggeri og sosial sammenkomst. Åpent men lunt, moderne men tradisjonsrikt..

LES MER

 

 

 

 


MARS 2018
ADRESSA

I en halvsirkelformet bygning, 700 meter oppe i fjellsiden, vil de bygge 79 eksklusive leiligheter, restaurant og spa-anlegg.
Leilighetenes størrelse blir fra 45 til 180 kvadratmeter, og vil koste fra 3,5 millioner til 15 millioner kroner.

LES MER (Adressa Pluss)

 

 

 

 


FEBRUAR 2018
DEZEEN

This compact timber-and-concrete cabin in the Norwegian village of Nerskogen incorporates large windows that angle upwards to make the most of views towards the nearby lake and mountain range.

LES MER

 

 

 

 


SEPTEMBER 2017
ADRESSA

Grunnideen bak den nye scenen er den samme som tidligere: Et levende kulturhus og en møteplass som skal romme flere kulturformer tilknyttet management- og rådgivningsselskapet Dora 3. Ikke bare rock, men også kunst, litteratur, standup og akustiske konserter…

LES MER (Adressa Pluss)

 

 

 

 


SEPTEMBER 2016
ADRESSA

Bygninger som henger sammen; I skissene Holck har fått Bergersen arkitekter til å lage er bygningene tegnet inn på en rekke fra sør til nord. Alle bygningene skal ha korridorer mellom seg som binder dem sammen. I midten ser Holck for seg et fellesareal med blant annet kantine, legesenter, fysioterapi og felles oppholdsrom.

LES MER (Adressa Pluss)

 

 

 

 


MARS 2015
ADRESSA
adressa_adresseavisa_adresseavisen_trondheim_hist_lærerstudentene_kommer_til_byen_fra_rotvoll_til_kalvskinnet_bryggerikvartalet_0
Grønt lys for Bryggerikvartalet. Lærerstudentene kommer til HiST Kalvskinnet. Bergersen Arkitekter prosjekterer nybygg og ombygging av eksisterende bygg.

LES MER

 

 

 

 


AUGUST 2014
ARCHDAILY
archdaily_hunters_hall_duved_gildehall_bergersen_bergersenarkitekter_publisering_sweden_sverige
Duved Gildehall er publisert i internasjonale nettsiden Archdaily. Kjetil Nordø hos Bergersen Arkitekter står bak arkitekturprosjekteringen av Gildehallen som fremstår som en rendyrket bygningskropp med rammekonstruksjon i tre, kledd i vitrolbehandlet kjerneved av furu. Vi er stole over at Archdaily ønsker å publisere dette til resten av verden.

LES MER

 

 

 

 


JAN 2014
ADRESSA
adressa_alt_klart_for_kunsthall_i_2016_trondelag
Vår egen Tate Modern, sier Morten Wolden til Adressavisen. Kunsthallen flytter inn i Brannstasjonen i tråd med vårt konkurranseforslag. 7.januar signerte Kunsthall Trondheim leieavtale med Brannstasjonen SMN AS for leie av første etasje og første underetasje. Vi gleder oss til å arbeide videre med prosjektet.

LES MER

 

 

 

 


OKT 2013
ADRESSA
publiseringer_adressa_adresseavisen_mening_bergersen_arkitekter_arkitekt_brygger_trondheim_2013
Faksimile fra Adressavisen, mandag den 14. oktober. Et av kontorets prosjekter er nevnt i debatten om Midtbyen sin samtidsarkitektur..
(Trykk her for å lese webversjonen på Adressa sine nettsider)

LES MER

 

 

 

 


JUN 2013
ADRESSA
publikasjon_adressa_brygge_fikk_byggeskikkpris_brygge_far_hederlig_omtale
I konkurranse med langt mer kostbare og prestisjefylte prosjekter fikk det nye klubbhuset til Idrettslaget Trond Trondheim kommunes byggeskikkpris. Brygga i Kjøpmannsgata 37 fikk hedelig omtale da byggeskikkprisen ble delt ut i dag.

LES MER

 

 

 

 


JUN 2013
ADRESSA
Publikasjon_Adressa_det_blir_et_snev_av_luksus_Hoyer_butikk_ved_torget_Midtbyen_Trondheim
Brun-kvartalet er under ombygging. Bergersen Arkitekter har stått som ansvarlig prosjekterende.

LES MER

 

 

 

 


MAI 2013
ADRESSEAVISEN
publikasjon meninger adressa paa tide aa ta ansvar for_bryggene i trondheim
Riksantikvaren fremhever brygga Kjøpmannsgata 37 som et eksempel på en vellykket modernisering. Elisabeth Kahrs fra Bergersen Arkitekter
står bak ombyggingen. Det er altså mulig. Når en brygge møter folk med både penger og sans for kulturhistorien, og når arkitekt, byggmester,
byggherre og byantikvar får til et fleksibelt samarbeid, kan resultatet bli som her..

LES MER

 

 

 

 


SEP 2010
ARKITEKTNYTT
arkitektnytt tema arkitektureksport andre rammer andre utfordringer
Bergersen Arkitekter AS intervjues vedrørende arkitektureksport, og hvilke strategier man har for satsning i utlandet.
(Trykk her for å lese webversjonen på Arkitektnytt sine nettsider)

LES MER

 

 

 

 


JUN 2010
ADRESSEAVISEN
adressa inspireres av funksjonalismen
Vår fagansvarlige arkitekt, Gunnar Stenberg, intervjues om inspirasjon, kontorets prosjekter, og om trondheims arkitektur.

LES MER

 

 

 

 


MARS 2009
ADRESSEAVISEN
adressa inspireres av funksjonalismen
Fokuskvartalet: Bankkvartalet er komplett. Her er Johan Osness praktbygg fra 1906 og 1914 i jugendstil, føyd sammen med nybygget i tre og glass, tegnet av arkitekt Gunnar Stenberg ved Bergersen Arkiktekter. Ettersom Fokus Bank har inngangsparti i Dronningens gate, bidrar dette til at denne delen av sentrum vitaliseres.

LES MER