Ole Nordgaards veg – tilbygg og ombygging

Byggherre:
H. Wedø og M. Næsgaard
Byggeår:
2018
Medarbeidere:
Iver Berg Blomsøy.
Prosjekt omfatter renovering og ombygging av eksisterende bolig, og oppføring av tilbygg i eksisterende gårdsrom. Prosjektet startet med huseierne sitt behov for å utvide inngangspartiet. De ønsket større plass og en kvalitetsfylt entré å komme hjem til. Tidligere var inngangen for liten og vanskelig å finne fra gaten. Derav det enkle, men uttrykksfulle tilbygget med nummerskiltet 54.

Samtidig ønsket huseierne en oppgradering av alle rom i første og andre etasje. Viktige kriterier i prosjektet var gode materialer og en bedre planløsning. Eksisterende bolig ble tegnet av Hans Petter Madsø i 1979 og er inspirert av den innflytelsesrike arkitekten Frank Lloyd Wright, med sine lange linjer, omfangsrike overbygg og valmet tak.

Stue, kjøkken og soveromsavdeling ligger på hver sin halvetasje i eksisterende bolig.
Eksisterende bolig har en rendyrket form og et ekspressivt uttrykk. Tilbygget som tilføyes har en mer nøytral og selvstendig form som ikke foringer valmtaket på eksisterende hus. Prosjektet består i tillegg av møbeldesign for enkelte rom, tegnet av Bergersen Arkitekter. Baderomsinnredning, TV-møbel og ”wood box” med ytterdør.


Det nyte tilbygget / inngangspartiet.

Ny planløsning.

 

Foto og tegninger (om ikke annet er nevnt): Bergersen Arkitekter AS