Tilbake

LEÜTHENHAVEN SYKKELHOTELL – En del av Miljøpakken i Trondheim

Byggherre:
Trondheim Eiendom / Miljøpakken
Byggeår:
2022
Medarbeidere:
Thov Sanden, Iver Berg Blomsøy.
En ombygging av del av parkeringshus til Trondheims største sykkelhotell med plass til 146 sykler. Gjenbruk av byggematerialer og generelt miljøvennlige materialer har hatt stort fokus, samtidig som synlighet i bybildet og bruk av lys har vært viktig i prosjekteringen.

Eksisterende bilrampe er overbygd med gjennomskinnelige polykarbonat-plater over en konstruksjon bestående av 40 rammer av gjenbrukt 223x73mm konstruksjonsvirke som fikk et nytt liv etter 50 år på Østmarka. Dette resulterer i god høyde inne, og at naturlig lys fyller hele rampa inne på dagtid, samtidig som at bygget lyser opp som en lanterne på kveld og om vinteren. Omtrent 2/3 av syklene parkeres i kjeller, der gjenbrukte spiler sørger for en varm atmosfære som skiller seg fra parkeringshuset for øvrig. Sykkelhotellet er skilt fra øvrig parkeringshus som egen branncelle. Branndører er hentet fra riveprosjekter i Klæbu eid av Trondheim Kommune og gjenbrukt her. Hoveddør er gjenbrukt fra Breidablikk skole.

Med gjenbruk av spiler, branndører og ikke minst konstruksjonsmaterialer har vi hatt god og tett dialog med RIB Harboe og Leganger og RIBr TekØk Rådgivning, samt med Trondheim Eiendom som byggherre og gjenbrukskoordinator.


Illustrasjon av Leüthenhaven sykkelhotell, før byggingen tok til.


Plantegningen av sykkelhotellet – som er lagt i den gamle rampen ned til parkeringshuset.

DET VIL KOMME FLERE BILDER AV PROSJEKTET ETTER FERDIGSTILLELSE – VÅREN 2022.


Situasjonen slik den var før byggingen av sykkelhotellet.


Gjenbrukt trevirke fra rivningsprosjekt i Trondheim.

 

 

Foto og tegninger (om ikke annet er nevnt): Bergersen Arkitekter AS