Café Aksen – Sluppenveien 15

Byggherre:
Kjeldberg Eiendom
Byggeår:
2015-2016
Medarbeidere:
Heidi K. Hynne.
Prosjektet handlet om å etablere en moderne kafe med god kaffe og spennende mat.

Da Kjeldsberg Eiendom, som eier Sluppenveien 15 og flere av de nærliggende eiendommene, engasjerte Bergersen Arkitekter til å transformere Sluppenveien 15, var ambisjonen for området å skape en fremtidsrettet arena for fremtidens virksomheter og samtidig utvikle Sluppen til en urban bydel (med alle fasiliteter). Som en del av ambisjonen om å skape en urban bydel, besluttet Kjeldsberg Eiendom at det sørvendte hjørnet på bakkeplan i Sluppenveien 15 skulle ha utadrettet virksomhet.

Lokalet var i utgangspunktet tilrettelagt for kontorvirksomhet med systemhimling og linoleumsgulvbelegg. Ytterveggene bestod for det meste av store glassflater. Det måtte gjøres store grep for at lokalet skulle fremstå som en innbydende, lun og moderne kafe.
Kjeldsberg Eiendom så utfordringene med lokalet og hyret interiørarkitektbistand hos Bergersen Arkitekter.

Planløsningen ble utformet slik at det ble plass til et funksjonelt kjøkken med en spesialdesignet disk for fremvisning av varer, samt lune kroker og forskjellige soner med variert møblering. For å fjerne kontorpreget og for å få en bedre himlingshøyde ble systemhimlingen fjernet helt og erstattet med mørke pålimte akustiske plater. Det ble valgt veggfarger og gulvbelegg som skulle bidra til å skape et lunt, innbydende og varmt lokale. Møblene fikk et variert utrykk og skulle også bidra til å skape mangfold, flere soner og forskjellige sittesituasjoner. Det var viktig at det skulle være komfortabelt å sitte der alene så vel som i en gruppe.

All fast innredning i eik ble spesialdesignet av Bergersen Arkitekters interiørarkitekt for å gi det rette uttrykket og den mest funksjonelle planløsningen.


Fasade, inngangsparti og uteområde. 
 


I tillegg til interiøret, er disk og alle faste møbler tegnet av Bergersen Arkitekter. 
 

Foto og tegninger: Bergersen Arkitekter AS