Tilbake

ATRIUMSHUS – CHRISTIAN EGGENS VEG – Renovering og oppgradering

Byggherre:
S. Næss
Byggeår:
2020
Medarbeidere:
Iver Berg Blomsøy.
Prosjekt omfatter renovering og ombygging av eksisterende bolig i atriumsbyen på Nardo. Boligen i Christian Eggens veg hadde til dels den opprinnelige planløsningen fra byggeåret, som var tilpasset større familier. Etter anskaffelse av boligen hadde byggherre behov for full oppgradering og nye planløsning tilpasset en mindre familie. Kriteriene for prosjektet var å skape et nytt hjem med kvalitetsfylte rom.

Arkitektens oppgave var å tegne en planløsning med større romfølelse i alle rom og bedre flyt mellom rommene. Fra før av besto boligen av en lang og smal gang, som nå er borte. Arealet i boligen er sparsom, og alle arealer er nøye gjennomtenkt. Fra ny og utvidet entré kommer man inn til kjøkken og oppholdsrom. Videre inn i boligen er de mer private rommene med soverom, walk-in-closet, bad og badstu. Fra opprinnelig plan er ny planløsning endevendt helt for å oppnå byggherres behov, og arkitektens visjon om kvalitetsfylte rom og større opplevd areal.

Oppdraget bestod av arkitekttjenester til planløsning, møbelplassering, farger på alle overflater og smarte valg som gir høy kvalitet.


Atriumshus på Nardo, fra 1968. (Flyfoto: Trondheim kommune)


Atriumshusene ligger idyllisk til og og svært populære boliger i Trondheim.


Stue sett mott spisestuen.


Stuen har direkte tilgang til hagen, via store skyvedører, og tilkomst til kjøkken med sittekrok, til venstre.


Kjøkkenet med sittekrok, og vinskap, ligger i tilknytning til entréen.


Den nye entréen med tilgang til vaskerom. Til høyre; badstuen.


Badet med nisje til toalett, og dusjnisje i bakkant, med direkte tilgang til badstuen.


Hovedsoverommet.


Opprinnelig planløsning.


Ny planløsning.

 

Foto og tegninger (om ikke annet er nevnt): Bergersen Arkitekter AS