Tilbake

KONVALLVEGEN 15 – Tilbygg til rekkehus

Byggherre:
Juul / Juul Hatlevold
Byggeår:
2016
Medarbeidere:
Marianne L. Sørstrøm.
Prosjektet omfatter tilbygg til eksisterende enderekkehus i Konvallvegen 15, som består av to etasjer, pluss loft og kjeller. Eksisterende rekkehus har en tydelig form, og fremstår som et langt saltaksformet volum. Sammen med flere slike lange saltaksformede rekkehusvolumer i Konvallvegen og tilliggende veier, gir dette en tydelig identitet til området. Prosjektet forsøker med moderne uttrykk å spille videre på denne stedsidentiteten.

Selv om tilbygget er en kopi av eksisterende rekkehus sin form, er det noe krympet i volum. Høyden er litt lavere og grunnflata litt innskrenket. Dette grepet er gjort for å unngå at tilbygget blir dominerende ift det eksisterende rekkehuset, samtidig som det gir gode tilslutningsdetaljer mellom gammelt og nytt. For å få lys inn i, og gi sikt ut fra tilbygget, er det skåret ut noen «hull» i det nye volumet. Disse gir tilbygget et særegent uttrykk som en avslutning på rekka, og skaper forbindelser mellom ute og inne.

Ytterskallet består av stående kledning i ulike bredder fra Kebony. De ulike breddene gir et spill i den grånende fasaden. Takrenner og nedløp er lagt bak kledningen for en mest mulig «knapp» detaljering som understreker form og uttrykk. Taket er kledd i betongstein.

I 1 etasje huser tilbygget en tilleggsdel til eksisterende stue samt hovedosverom med tilhørende bad. Fra stua er det skyvedør ut til ny terrasse. Terrassen tar opp høydeforskjellen mellom innvendig gulv og terreng, og trapper seg ned mot terrenget. I 2 etasje huser tilbygget ett stort allrom som er åpent opp under saltaket. Veggene innvendig er kledd med hvitlaserte x-finér-plater for et lyst og moderne uttrykk. Ut mot hagen har oppholdsrommet skyvedør med åpning ut til en balkong som er trekt inn i husvolumet. Ut mot veien har oppholdsrommet et avlangt vindu plassert over en arbeidbenk. Fra oppholdsrommet er det forbindelse med ny sambatrapp opp til hems over eksisterende bygg.


Det nye tilbygget sett fra Konvallvegen.

FLERE FOTO KOMMER.


Fasade øst – mot Konvallveien.

 


Fasade sør.

 


Fasade øst – mot hagen og utsikten.

 


Ny planløsning loft.

 


Ny planløsning 1.etasje.

 


Ny planløsning 2.etasje.

 


Rekkehuset før ombyggingen og det nye tilbygget.

 

 

Foto og tegninger (om ikke annet er nevnt): Bergersen Arkitekter AS