Tilbake

VIEWPOINT GRANASJØEN – GAPAHUK

Byggherre:
S. Nordrum
Byggeår:
2017
Medarbeidere:
Kjetil Nordø.
Viewpoint Granasjøen er en moderne versjon av den gamle norske gapahuken.

Bygget har utsikt over Granasjøen innsjø i det naturskjønne fjellområdet Trollheimen, i Norge. Strukturen fungerer som både ly, sommerhus, grillhus, badhus eller bare et sted observere det omkringliggende landskapet, og ble designet i nært samarbeid med kunden for å passe alle hans behov. Gapahuken er kledd i mørkbrunt, farget tre som passer til hovedhytta på eiendommen, et torvtak og store glidende glasspaneler mot utsikten som kan åpnes ohelt opp. En spesialdesignet og plassbygget benk sørger for gode sitteplasser. Ytterveggene og taket er vinklet for at bygningen skal ligge godt i landskapet.


Fasader, plan, og detaljsnitt. 
 

Foto og tegninger: Bergersen Arkitekter AS