Tilbake

FOLKETS HUS

Byggherre:
AØF
Byggeår:
0000
Medarbeidere:
Astrid Nordmark Dahl, Heidi
K. Hynne, Phuong Duong
Rehabilitering av Folkets Hus’ arealer mot O.Tryggvasons gt. Målet var å skape en mest mulig funksjonell og fleksibel planløsning hvor arealet fungerer for ulike leietakere og i flere etasjer. At leietakere kan ha forskjellige arealbehov, ønsker om å sitte i cellekontorer, kontorlandskap eller kombinasjoner er hensyntatt. Hovedgrepet var å legge alle fellesarealer, som ikke trenger direkte dagslys, i den mørkeste sonen mot innervegg mot kinosalen, slik at areal mot yttervegg frigjøres til kontorvirksomhet. Korridoren legges mellom fellesareal og kontorareal. Fellesarealene får en mer permanent utforming, mens kontorarealene mot yttervegg får en fleksibel inndeling med mer fleksible arealer. Veggen mellom korridor og kontor- areal får en permanent plassering, men et eget modul- prinsipp som kan variere plasseringen av inngangssonen til de ulike leietakerne.

arkitektur_trondheim_folkets_hus_rehabilitering_olav_tryggvasons_gate_interior_sittegruppe_stoler_gang_korridor
Sittegruppe i gangområdet

arkitektur_trondheim_folkets_hus_rehabilitering_olav_tryggvasons_gate_interior_gang_korridor_grafisk_veggkunst
Interiørperspektiv av grafisk dekorert vegg

arkitektur_trondheim_folkets_hus_rehabilitering_olav_tryggvasons_gate_3d_plan_plantegning
Plan i 3D

arkitektur_trondheim_folkets_hus_rehabilitering_olav_tryggvasons_gate_3d_plan_planlosning
Plan i 3D

Foto og tegninger: Bergersen Arkitekter AS