Tilbake

BANKSTASJONEN

Byggherre:
SPAREBANK SMN AS
Byggeår:
0000
Medarbeidere:
Gunnar Stenberg, Iver Berg BlomsøyEivind Fasting, Astrid Nordmark Dahl, Heidi HynneKjetil Nordø
Forslag til rehabiltering av brannstajonen i Søndre gate i Trondheim sentrum, som kom på førsteplass i en invitert arkitektkonkurranse. Brannstasjonen er et særegent bygg i bybildet, både i bruk og arkitektur. Vårt utgangspunkt er å gi nytt liv til brannstasjonen med nye funksjoner som kan bli en velfungerende del av kvartalet og området. Mot øst introduserer vi et nytt tilbygg over 1. etasje i bakgården. Tilbygget vil tilføre en ny arkitektonisk og romlig opplevelse i bygget, med en vertikal kommunikasjon som fristiller planen i lengderetningen og muliggjør flere fleksible utleieforhold. Vi foreslår et kommersielt program med et kulturelt tilsnitt på Brannstasjonens bakkeplan. Dette er for å utnytte en mulig kobling med Biblioteket, og å gjøre Brannstasjonen til en destinasjon i seg selv for folk som ferdes i midtbyen.

bankstasjon_snitt_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse
Tverrsnitt – Kunsthall og Passasje mot bibliotek

kunsthall_bankstasjon_snitt_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse
Illustrasjon – Søndre gate

bankstasjon_illustasjon_3D_tilbygg_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse
Tilbygg – 2. etasje

bankstasjon_illustasjon_3D_tilbygg_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse
Tilbygg – 2. etasje

bakgård_bankstasjon_illustasjon_3D_tilbygg_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse
Tilbygg – Bakgård

Gymsal_bankstasjon_messanin_illustasjon_3D_tilbygg_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranseGymsal – Messanin 5. etasje

bankstasjon_illustasjon_3D_atrium_tilbygg_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse

Atrium

Situasjonsplan_bankstasjon_snitt_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_søndre_gate_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse
Situasjonsplan

Snitt01Langsnitt – Kunsthall og Næring

Illustrasjon og tegninger: Bergersen Arkitekter AS


Ide_konsept_bankstasjon_snitt_arkitektur_brannstasjonen_bergersenarkitekter_passasje_bibliotek_konkurranse_arkitekturkonkurranse
Konseptuell idé

Illustrasjoner og tegninger: Bergersen Arkitekter AS